Момиченцето се нуждае от животоспасяваща операция

Събраха се необходимите средства за животоспасяващата операция на 2-годишната Зария от Пловдив. Това стана след репортаж на NOVA.

За по-малко от седмица по сметката на детето постъпиха над 100 000 евро. Ръка на семейството подадоха хиляди наши зрители и корпоративни партньори на NOVA.

2-годишната Зария се нуждае от 100 000 евро, за да живее

Момиченцето страда от остра лимфобластна левкемия  и от година живее по болниците.

„Хората са ни помогнали, с колкото могат. Имаше преводи от по едно евро, имаше и с по 1000”, сподели бащата на Зария - Милчо Златев.

В социалните мрежи родители продават велосипедите, дрехите и играчките на децата си, за да помогнат. А едно момиче дори продаде златния си медал от Европейското първенство по самбо в Испания. Така първата битка да съберат парите вече е спечелена. Сега обаче им предстои трансплантацията на стволови клетки.

„Зария излючително тежко понася химиотерапията. На няколко пъти се стига до животозастрашаващи състояния и родителите настояха трансплантацията да бъде в изключително опитен център във Франкфурд”, каза доц. Мария Спасова, - завеждащ “Детска онкохематология“ УМБАЛ “Св. Георги“ – Пловдив.

Зария ще замине за Германия в края на август. Вече се търси нейн донор.

„Надеждата след трансплантацията моето дете да живее нормален живот като всички останали. Само за това мечтаем”, сподели бащата на момиченцето. 

А всички допълнително събрани средства родителите ще дарят на други деца в нужда.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.