Детето е с тежко онкологично заболяване

2-годишно дете от Пловдив се бори за живота си. Детето е с тежко онкологично заболяване. До момента лекарите у нас са приложили много лечения, но сега виждат надежда в трансплантацията на стволови клетки в Германия. Детето трябва да замине спешно, но родителите му са изправени пред огромно препятствие. Сами трябва да съберат непосилните за тях 100 000 евро.   

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Търсят се средства за операция малкия Дани

За крехката Зария всяка глътка въздух е надежда за живот. Борбата й започва още, когато е на 10 месеца.

„Детето се развиваше абсолютно нормално. Всичко беше наред. Изведнъж нещо стана. Почти беше проходила, но нямаше сили да се изправя. Не искаше да ходи. Решихме да й пуснем кръвни тестове”, разказва бащата на детето Милчо Златев.

Така стигат до болницата, където чуват и страшната диагноза, преобърнала живота на цялото семейство - остра лимфобластна левкемия.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 18-годишният Кристиян се бори със страшна диагноза

„Лечението беше доста дълго, с много усложнения. Но първоначално всичко беше наред. Детето влезе в ремисия. Започна поддържаща терапия вкъщи, но една седмица преди април месец установиха, че има рецидив”, добавя Златев.

Така Зария отново се връща в болницата. Въпреки упоритото лечение, лекарите този път установяват, че освен костния мозък, раковите клетки са засегнали и централната нервна система на детето. Започва нова химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе.

2-годишно детенце се нуждае от средства за спешна операция

Единствено лекарите от немската специализирана клиника във Франкфурт дават надежда Зария да оздравее. Тя обаче трябва да бъде приета в клиниката до края на август. Здравната каса не поема лечението в чужбина. 

До момента семейството е успяло да събере само 30% от сумата, за да спаси единственото си дете. Надеждата на бащата е Зария да израсне пред очите му щастлива. А сега повече отвсякога Зария се нуждае и от нашата помощ!

Ако желаете да помогнете на Зария, можете да го направите по следните канали:

Сметка: 

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си