Детето има злокачествен тумор на меките тъкани

Шанс за живот за 5-месечно бебе. Малката Димана има злокачествен тумор. Шансовете и за пълно оздравяване обаче са големи. Дали това ще стане, зависи и от всички. За лечението са нужни около 100 хиляди евро.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Хиляди подадоха ръка на малката Зария

„Миналата година по това време бяхме в Турция и разбрах, че съм бременна с Димана. Година по-късно пак сме в Истанбул, само че за лечението й”, разказа майката на детето Силвия Димитрова.

Лекуват я от злокачествен тумор на меките тъкани. Диагнозата й е поставена 4 месеца след раждането. Всичко започва от подутина на едната й ръчичка, която приличала на ухапване от комар.

„Звъннахме на личната лекарка и тя каза да го наложим. На втория ден тази подутина не спада, а се увеличи. Отидохме на ортопед, според него беше някакъв вид кистичка и трябва да се види с ехограф” ,разказва още Силвия.

ЖИВОТ В ГАРАЖ: За оцеляването на едно дете с детска церебрална парализа и майка му

Докато се консултират с лекари, подутината достига огромни размери. Налага се биопсия. Тогава  родителите чуват най-страшното.

„Даже по телефона ни съобщиха, че има злокачествен тумор. Беше голям шок. Диагнозата е инфантилна фарсаркома на меките тъкани - злокачествен тумор, който се развива буквално за часове. Много бързо расте”, споделя още майката.

Туморът е в дланта. Засегнал е главен нерв и е стопил костта между средния и безименния пръст. Шанс за живот има, казват лекари в Турция. Димана вече е преминала един курс на химиотерапия. Предстоят още 3.

„Шансовете на Димана са много големи – 90%, да се изчисти изцяло туморът.   В момента е само локално, на дланта, няма никъде другаде. Първата химиотерапия до момента е платена- 12 000 евро, взети назаем”, казва Силвия.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Лидия се нуждае от 60 000 лв., за да пребори тежка болест

Цялото лечение на петмесечното момиченце  ще струва около 100 000 евро. Докато приключи, семейството ще живее в Турция. Димана е второто дете на Силвия и Димитър.  Имат и момче на 8 години. Докато лекуват малката си дъщеричка, ще бъдат разделени и от него.

Днес семейството вижда надежда във всички нас и се надява на нашата подкрепа. А всеки, който иска да даде шанс за живот на Димана, може да го направи на дарителската й сметка:

Банка ДСК
Димана Димитрова Георгиева
IBAN: BG42STSA93000027150216