Тя страда от множествена склероза, одобрена е за лечение в Москва

Общо 60 000 лева ще помогнат на Лидия Лечева – Господинова в битката с коварна болест. 44-годишната жена, която е от Силистра, но живее в Русе от над десетилетие, страда от множествена склероза. Одобрена е за важно лечение в Москва, но кризата с коронавируса и липсата на средства са причината то все още да не е приложено. А колкото по-бързо стане това, толкова резултатите ще бъдат по-добри.

2-годишната Зария се нуждае от 100 000 евро, за да живее

Лидия се бори с болестта от 2001 г., когато са се появили първите симптоми. В началото състоянието й не било тревожно и младата жена създала семейство и родила дете – прекрасното момче Александър, което вече е на 13 години и заради което всъщност се бори най-много. Болестта постепенно започнала да прогресира, а самостоятелното придвижване ставало все по-невъзможно. Въпреки това, Лидия не е преставала да се труди. И сега, когато опасността от коранавируса не е преминала, тя продължава да ходи на работа. Лидия е главен експерт в Дирекция „Европейско развитие“ на Община Русе и всеки ден е на работното си място, макар и вече да се придвижва със скутер.

„Изключително съм благодарна на колегите си за тяхната помощ и внимание. Самите те правят всичко възможно парите да се съберат и аз да замина да се лекувам“, казва Лидия.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Търсят се средства за операция малкия Дани

Цялото лечение и престой в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва струва 100 000 лева. През ноември миналата година е започнала дарителска кампания за събирането на сумата, но до момента са събрани 40 000 лева. Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Прилага се още на няколко места в света – САЩ, Израел, но терапията в Москва струвала най-малко. Имало е и определена дата  - 20 април, но заради пандемията тя е отложена за по-късно.

Лидия поддържа непрекъсната връзка с лекарите от Москва. Ако парите бъдат събрани, най-вероятно тя ще трябва да замине тази есен. Има още три-четири месеца до тогава и до мечтата й състоянието й да се подобри, да отгледа прекрасния Александър и да го види пораснал мъж. Пожелаваме й го и ние!

Дарителска сметка:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67
BIC (SWIFT): RZBBBGSF
Банка: Райфайзенбанк
Титуляр: Лидия Лечева-Господинова
Основание: Дарение

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си