Обяснението от служителя на комплекса било, че нямат онлайн резервация

Семейство от Бургас твърди, че не е било допуснато до плаж, попадащ в територията на един от хотелските комплекси на Дюни. Обяснението от служителя на комплекса било, че нямат онлайн резервация.

В неделя Стефан Баев, заедно със семейството си, се озовал пред портала на хотелския комплекс с надеждата, че ще може да си плати чадър и шезлонг на плажа и да изкара приятно почивния ден. Бил спрян от охранител и насочен към втори портал, където, по думите на служителя на комплекса, можели да използват плажни услуги.

„Разбира се, ние имахме желание да легнем на тази ивица, която е абсолютно празна в момента, да не досаждаме на туристите и гостите на комплекса. Бяхме обаче насочени към другия вход, който се намира на 300 или 400 метра по-нататък”, обясни Баев.

 

 

Това обаче отказало семейството да използва за плаж точно тази ивица. Генералният директор на комплекса обясни ситуацията с недобра комуникация между техния служител и госта. Семейството на Стефан било насочено към зоната, определена за еднодневни посетители. 

„На никого не е необходима онлайн резервация, както и господина каза, може би е станало недоразумение. Ние насочваме туристите в тази посока, защото точно там сме организирали всички необходими за тях услуги. Там са тоалетните, барчето, има къде да се настанят, там има шезлонги”, посочи генералният директор на хотелския комплекс Дюни.

От управлението на комплекса обясняват разделението между зоната за гости на хотелите и свободно плажуващите с използването на ол инклузив услугите, от които често недобросъвестни летовници опитвали да се възползват безплатно. Оттам уверяват, че никой няма да бъде спиран на портала.

„Цялостното усещане е, че няма желание да се смесват тези хора, които почиват в по-дълъг период от време в този комплекс, с  еднодневните туристи, които идват примерно за един плаж. Бих призовал всички, които влизат през този вход, да го правят с пуснат телефон, покажете как няма препятствие да влезете на който пожелаете плаж, собственост на Република България”, каза още Стефан Баев.

Репортер: Цеца Алексова

Още по темата гледайте във видеоматериалите. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК