Социалистите отново призоваха за предсрочни избори

БСП отрече да има общо с безредиците и насилието около Партийния дом и настоя за избори, за да бъде промяната осъществена по демократичен начин.

"Осъждаме нападението над парламента и няма как да не го осъждаме. Във всяка една такава социална ситуация има всякакви хора, всякакви интереси, но те не могат да бъдат клеймо върху справедливия нормален ход на българските граждани.

Съветът от нас към вас днес - от препатили към малко патили или непатили. Стъпете върху Конституцията, върху парламентарната република, да проведем честни избори, нека народът да си каже", призова Валери Жаблянов в декларация от трибуната.

Жаблянов подчерта, че причините за протестите у нас са социални и икономически, както и нарушена справедливост в обществото, каквито са и по целия свят.

"Това отвън е бунт с много голям емоционален и социален заряд. Ако тук има мафия и божков е в Дубай, какво има в другите европейски държави? Тяхната мафия ли изкарва хората?", попита риторично соцдепутатът.

"Истината е социалистическа, извинявам се, ако не ви звучи добре. БСП няма да посегне върху собствената си държава, ние сме партия на закона и Конституцията", заяви още Жаблянов.

"Да отстояваме съвместно демокрацията и да пазим българската държава. Да проведем избори, защото вашето време изтече", призова ГЕРБ бившият зам.-председател на НС.