Какво е видяла там ли? Абсолютно нищо, защото на подобна дълбочина е тъмно, както в непрогледна нощ

Човекът се превръща в герой, когато се гмурне на 40-50 метра под водната повърхност. След 100-ия метър вече започваш да играеш опасна игра, а гмуркайки се още по-надълбоко, доброволно застрашаваш собствения си живот.

Ина Димитрова успява да се гмурне на невероятните 201 м под повърхността. Какво е видяла там ли? Абсолютно нищо, защото на подобна дълбочина е тъмно, както в непрогледна нощ. Какво е изпитала тогава? 

"Няма място за емоции на толкова голяма дълбочина -  признава самата Ина. -  Мислиш само как да оцелееш насред чудовищното налягане и да се върнеш обратно там, откъдето си дошъл."
Може би в такъв случай последният и най-важен въпрос е "защо го правиш?".

Ина сравнява своето приключение с опитите да бъде покорен Еверест. Изпитваш се, отиваш отвъд предела на собствените си възможности и достигаш място, което и природа, и Бог са се опитали да направят недостъпни за човешкия крак. 

Ина Димитрова наистина успява да достигне такова място. Тя е едва втората жена в света, успяла да се гмурне на повече от 200 м. дълбочина в открити води.  Уникалното й постижение върви не само със смъртоносни опасности, но и с големи лишения в личния живот.

Кои са те и какво точно се случва с човешкото тяло на рекордната дълбочина - в "Нищо лично" с Краси Боев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.