Президентът съобщи мотивите си на брифинг, посветен на пандемията

Протестите срещу расизма, пътуващите за ваканция, младежите, които посещават барове, и мигрантите от Мексико – това според Доналд Тръмп са виновните за увеличаването на случаите на коронавирус в САЩ. На втория си брифинг, посветен на пандемията, след тримесечно прекъсване, Тръмп се опита да обясни нарастването на потвърдените случаи в южните, югозападните и западните щати.

Рязка промяна в отношението на Тръмп към разпространението на коронавируса

В същото време американският президент обяви, че ще изпрати федерални агенти за борба с престъпността в още няколко града. Сред тях са Чикаго, Албъкърки и Ню Мексико. Федерални агенти вече бяха изпратени в Канзас Сити и Портланд. Тръмп обвини кметовете демократи, че проявяват слабост пред престъпността.

„Крайни политици се присъединиха към този антиполицейски кръстоносен поход и безмилостно оклеветиха нашите герои на правоприлагането. Откъдето и да се погледне, усилията за разбиване на полицейските управления в техните собствени общини доведе до шокиращ взрив на стрелби, убийства и отвратителни престъпления. Кръвопролитието трябва да спре. Кръвопролитието ще спре”, категоричен беше Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.