Според депутата от БСП Нона Йотова има напрежение, защото управляващите не са чули какво искат хората

"Има много хора на протестите, които са искрени в исканията си. Но има и хора, които са от агитки. Освен това има много провалени политици от БСП и други партии. На мен ми е мъчно, че честният протест е опорочен от тях. И ми е мъчно за хората, които искрено протестират”. Това коментира Евгени Будинов, актьор и депутат от ГЕРБ в предаването "Събуди се".

По думите му не се чува думата на хората, които не протестират и харесват правителството и си стоят спокойно вкъщи и не са агресивни.

Той е на мнение, че диалог между президента и премиера трябва да има. „Президентската институция трябва балансира търси този диалог. Ние сме отворени да чуем протестиращите. Искаме да разберем какви са точни техните искания. Само че не излизат лица на протестиращите. Не излизат и искания”, коментира Будинов.

Според депутата от БСП Нона Йотова има ескалация на напрежението, защото управляващите не чуха какво искат хората. "Те искат оставка на правителството и на Гешев", категорична е тя.

Йотова посочи и кои са провокаторите на протеста. Според нея това са хора от агитки. Тя е на мнение, че причината за спонтанния протест е влизането на прокуратурата в президентството. По думите й недоволството на гражданите е достигнало до ниво, което не може да бъде преминато. Именно за това президентът е започнал да говори от улицата. 

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.