"Продължаваме борбата с битовата престъпност днес в Добрич и Силистра", написа той в Twitter

"Две разкрити убийства на територията на апелативен район Варна /гр. Добрич и с. Искра, обл. Силистра/. Продължаваме борбата с битовата престъпност днес в Добрич и Силистра". Това написа главният прокурор Иван Гешев в личния си профил в Twitter.  "С уважение към професионализма на прокурорите и служителите на МВР, работещи в тези трудни условия", пише още той в поста в социалната мрежа.

Днес главният прокурор участва в работно съвещание с магистратите от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград. Заедно с временно изпълняващия длъжността директор на ГДНП старши комисар Николай Хаджиев и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, посетиха ОДМРВ Добрич и ОДМВР Силистра, и разговаряха с наблюдаващите прокурори по досъдебните производства за двете разкрити убийства. Посещението е част от продължаващата обиколка на главния прокурор в петте апелативни района на страната.

Гешев се срещна с прокурори и следователи от Апелативен район - Велико Търново

Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

След срещите главният прокурор посети работните помещения на магистратите и разговаря със съдебните служители от oкръжните прокуратури в Добрич, Сливен и Разград.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си