Първата копка ще бъде направена в четвъртък

Под Рилските езера започва строителството на нова сграда. Тя ще е контролно-информационен пункт за туристите. Част от помещенията ще се предоставят на Планинска-спасителна служба при БЧК. Стойността на дейностите е 497 381,15 лв. без ДДС. Парите са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщават от МОСВ.

Екоминистърът: Не е трябвало багер да върши дейностите по проекта в Рила

Първата копка ще е в четвъртък и в церемонията ще участват министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

От МОСВ уточняват, че с помещенията, които ще получи ПСС, ще може да се осигури целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при обезпечаване на пострадали туристи. Освен това ще се гарантира присъствието на служители от Паркова охрана и ще се създадат оптимални възможности за провеждане на образователни програми за посетителите и осигуряване на тяхната безопасност.

МОСВ започна спешна проверка в Национален парк „Рила”

Именно там служители на парк „Рила” ще дават информация на посетителите за туристическите маршрути, местните забележителности, биоразнообразието, правила за поведение на посетителите, режимите и нормите в защитената територия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.