Учебната година в северната ни съседка ще започне присъствено на 14 септември

Училищата в Румъния ще бъдат отворени отново през септември при строги хигиенни правила, докато страната продължава да се бори с ръст на случаите на коронавирус, заяви премиерът Лудовик Орбан.

Румъния въведе задължителни маски на открито в 24 окръга и на морето

"Решението ни е ясно, учебната година ще започне на 14 септември", каза Орбан по време на реч в парламента. Той спомена, че учениците, учителите и други служители на училището ще трябва да носят маски и че дезинфектантите трябва да са на разположение по всяко време, предаде БГНЕС.

Италия въвежда задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от България и Румъния

Румъния затвори училищата, детските градини и университетите си през март, за да предотврати разпространението на новия коронавирус и впоследствие реши да ги затвори до края на учебната година. Оттогава страната отбеляза скок на броя на инфекциите, който в сряда достигна нов дневен рекорд с 1415 случая, докладвани за денонощието. Досега общо 65 177 души са били заразени в Румъния, а 2 807 са починали, съобщи правителството.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.