Темата коментират анализаторите Димитър Ганев и Кольо Колев

"Не трябва да очакваме кворум", категоричен е анализорът Димитър Ганев. Той, заедно с анализатора Кольо Колев, коментираха в ефира на "Здравей, България" политическата ситуация в страната и насрочването на извънредно заседание на парламента по искане на БСП.

Депутатите се събират на извънредно заседание

Според Ганев управляващата партия е наясно, че влизането им в залата ще доведе до ескалация на напрежението. Според Колев пък ГЕРБ няма полезни ходове.

"Ако не влязат - зле, ако влязат - пак зле. Управляващите опитват да печелят още време. Но мисля, че вече е късно за тези ходове", заяви той.

 

 

Димитър Ганев посочи, че според него протестите няма да продължат до края  на мандата, но няма и да спрат внезапно. " Оттук нататък въпросът е в какво ще се превърнат тези протести. През 2013 година протестите се превърнаха във фоново събитие. Тазгодишните демонстранти като че ли са си взели урок и се опитват да направят нещо ново. Дали ще се задържи тази динамика е трудно да се каже", посочи той.

 

 

Анализаторите коментираха и думите на Борисов, че "ще вземе тежки решения". Според Колев не е станало ясно за кого ще бъдат тежки тези решения. Той е на мнение, че това е ход за печелене на време. Той не очаква и оставка от премиера сега, а по-скоро в преспектива.

Още по темата гледайте във видеата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.