Социалистите дадоха брифинг минути, след като стана ясно, че парламентът няма да заседава

„ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира провала на планираното за днес извънредно заседание на парламента. То не се състоя заради липса на кворум.

Извънредното заседание на НС се провали заради липса на кворум (ВИДЕО)

На брифинг, даден минути по-късно, депутатите от левицата за пореден път настояха за оставка на правителството и провеждане на предсрочни избори.

 

 

Нинова обвини управляващите в липса на яснота за това как ще бъдат похарчени отпуснатите в последните седмици пари от бюджета за справяне с кризата заради COVID-19. Според лидера на опозицията не е разяснено как точно обещаните средства ще стигнат до хората. Тя изрази мнение, че с подобни действия премиерът Бойко Борисов „печели време”.

„Искаме разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт. Днес за пореден път видяхме диктатура в държавата. Имаме икономическа и социална криза, която ще се задълбочава през есента. От около месец сме в политическа криза, а от днес – и в институционална”, заяви още Нинова.

Целия брифинг гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.