Около 8% от тях са съкратили персонала си

34.7% предприятия са имали намаление в приходите от продажби на стоки или услуги  през юли в сравнение с юни. Това сочат данни на НСИ от бизнес изследване сред нефинансовите предприятия. 46.5%  пък са посочили, че не е имало промяна в приходите от продажби, а за 18.4% е имало увеличение.

Българската икономика показва леки признаци на възстановяване

44.6% от фирмите в икономически дейности „Култура, спорт и развлечения, ремонт на домакински вещи и други дейности“ са регистрирали намаление в приходите от продажби на стоки или услуги. За индустрията този относителен дял е 37.6%, а за дейностите „Търговия, транспорт и ресторантьорство“ и „Строителството“ - съответно по 32.8%.

Дават ваучери по 5000 лв., за да си направим сайт

По отношение на наетия персонал 23.4% от нефинансовите предприятия са направили стъпки за ползване на „платен отпуск“, следват „неплатен отпуск“ - 12.7%, и „дистанционна форма на работа“ - 10.7%. Освобождаване/съкращаване на наети лица са извършили 7.9% от участвалите в анкетата предприятия.

Отпускат финансов стълб за 1,8 млрд. лв. за подпомагане на икономиката

За следващия месец 93.4% от анкетираните нефинансови предприятия прогнозират, че ще продължат настоящата си дейност, 3.4% - че ще преустановят временно дейността си, а 1.4% - че ще прекратят дейността си.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.