Живущи в близост разказват, че проблемът е от години

По сигнал на наши зрители - жители на столичния квартал „Лозенец” твърдят, че са подложени на тормоз от свой съсед заради купища боклуци и непоносима миризма. Потърпевшите са подавали сигнали за проблема до всички възможни институции, но засега няма резултат. Хората от квартала казват, че собственикът на къщата от която се разнася неприятната миризма е психично нестабилен.

„Проблемът е от много години. Този боклук стои тук, защото цялата къща е пълна и няма къде да се сложи допълнително. Количеството на боклука е предпоставка за разпространението на зарази в района”, казват съседи.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Настаняват за лечение психично болна жена, която тормози цял блок в София

Те обясниха, че човекът складира всякакъв вид ненужни неща от кофите. Напоследък обаче започва да събира и хранителни отпадъци.

„Съседната сграда е наша собственост. От самото начало положението е такова. Подаваме жалби от 2012г. към всички възможни инстанции. За всички тези години този проблем не се решава по никакъв начин”, казва Елеонора Зайдел, управител на строителна фирма.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.