С положителна проба е и майка му

9-месечно бебе от Враца  и неговата майка са с положителни проби за коронавирус. Това съобщиха от областната администрация, цитирани от БТА.

По данни на Регионалната здравна инспекция  жената и бебето са свързани с вече потвърден болен, който се лекува във  местната Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични болести. Новозаразените са в добро общо състояние и се лекуват в домашна обстановка под лекарско наблюдение, уточняват от инспекцията.

203 нови случая на COVID-19 у нас, 9 починали (ВИДЕО)

Тази сутрин бе съобщено и за четвърти починал жител на област Враца с COVID-19. Това е 95-годишна жена, която е с постоянен адрес в село Алтимир, община Бяла Слатина. Жената дългосрочно е пребивавала в дома за стари хора "Свети Георги" във Варна, където е диагностицирана със заболяването и където е починала, уточняват от РЗИ-Враца.

Активните случаи на заболяването в област Враца са 12, като двама се лекуват в лечебни заведения, а останалите са на домашно лечение. Общо 28 жители на областта са под карантина.

Петима мигранти в Любимец са с COVID-19

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.