Пострадали са протестиращи, полицаи и журналисти

Обгазени протестиращи, полицаи и журналисти на протеста в София. По данни на СДВР пострадалите органи на реда са повече от 20. По информация на NOVA трима полицаи са сериозно пострадали и са откарани в „Пирогов”. На пл. „Независимост” са изпратени три линейки, през които множество хора минават за преглед.

До сблъсъците се стигна, след като протестиращи се опитаха да избутат бусовете на жандармерията.


„За да не избутат бусовете на Жандармерията, застанахме на първа линия. Протестиращите ни посрещнаха с бомбички, бутилки и с какво ли не. Протестиращ ми бръкна под каската и ме напръска”, обясни един от пострадалите униформени. „Най-вероятно ще има още ескалации. По-скоро някой подтиква хората, но това е мое мнение”, каза още полицаят.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Напрежение между полицията и протестиращи в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той сподели, че ще остане на протеста, въпреки инцидента. „Най-вероятно ще има още ескалации. По-скоро някой подтиква хората, но това е мое мнение”, каза още полицаят.

 

 

Репортерът на NOVA Мариана Торманова също беше сред обгазените. „Трите ни екипа, които бяха на първа линия, са обгазени от лютив спрей. Към нас летяха и бомбички, които няма как да не ни уплашат”, каза още тя. Мариана разясни, че нямало как да се установи от коя страна идва обгазяването – от полицията или от протестиращите.

Междувренно протестиращи започнаха да къртят павета между БНБ и парламента, а друга група от тях обърнаха контейнер с боклук и започнаха да замерят униформените с отпадъци. Полицаите им отвръщат с лютив газ.

 

 

СДВР: Спрете агресията, ще използваме сила (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.