Ябълки и яйца полетяха по време на недоволството

Напрежение между полицаи и протестиращи пред бившия Партиен дом в София. Към мястото бяха насочени представители на Жандармерията с щитове, които да успокоят ситуацията. 

ВИЖТЕ СНИМКИ

Протестиращи са разпръснали неустановено вещество. По данни на СДВР около 20 представители на органите на реда са обгазени. Срещу полицаите летяха домати, яйца, бутилки и камъни. 

 

 

С ябълки и яйца беше замеряна и сградата на парламента. Има и задържани.

 

Представители на органите на реда се подредиха в няколко редици, след като имаше опит от страна на недоволните да пробият полицейския кордон. 

 

 

Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.

 

„Агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 служители на реда са обгазени. Наложи се да използваме помощни средства за лична защита. Ако положението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицията ще използва физическа сила”, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. 

 

 

„Замерват колегите с камъни, домати, яйца и твърди предмети. Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Там сме, за да запазим гражданския ред”, каза още Хаджиев.

 

 

Периметърът около входа за депутатите на новото им работно място е отцепен от бусове и униформени, за да се ограничи достъпът на демонстрантите до сградата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.