Тя се разхождала с пистолет и хвърляла яйца по съседите си

Психичноболна тормози жителите на град Дряново. Състоянието на 45-годишната жена се влошило през последните месеци, но според прокуратурата – няма опасност за хората. Въпреки това, съгражданите й се страхуват.

Анета Цветкова е майка на дете с увреждания и самата тя е диагностицирана с шизофрения, но не е освидетелствана. От декември миналата година е спряла да пие лекарствата си и всеки ден буйства по улиците на град Дряново. Преди два дни Анета напада своя съседка с яйца.

„Притесненията са ми, че е безотговорно от наша страна човек с психично заболяване да го оставим да мята яйца. Утре ще започне да хвърля и камъни”, разказва Мария Богданова.

Самата Анета Цветкова не осъзнава, какво прави. „Не, не съм хвърляла яйца по къщата, а по тротоара”, казва тя.

Неотдаван психичноболната жена влиза с газов пистолет в хипермаркет в Дряново. „Аз имам разрешение. Държах си го в чантичката и го извадих. И си показах само пистолета”, казва Цветкова.

Жителите на блок във Варна се оплакват от тормоз от психично болна съседка

Анета редовно нахлува и в Дневния центъра за деца с увреждания в Дряново, където гледали детето й. „Държа се доста агресивно, започна да вика. Твърдеше, че сме упражнявали насилие над детето, което е абсурдно. Агресивна е, когато не си пие лекарствата”, разказва една от служителките.

„Тази нейна болест е много коварна. Тя не осъзнава, на какво положение е и на кой свят се намира. Не искаме да влезе в затвор, а в болница, където лекари ще й помогнат”, посочва Румяна Пенева – директор на Дневен център за деца и възрастни с увреждания – Дряново.

Агресивна съседка тормози цял блок в столичен квартал

От местната власт са подали сигнал до прокуратурата, че психичноболната жена буйства по улиците на Дряново. „За съжаление, становището на прокуратурата е, че тя проявява само вербална, не и физическа агресия и отказва да я настани в такова заведение. А е доказано, че когато тя спазва лечението си, е в много адекватно състояние”, заяви зам.-кметът на Дряново Николай Карагьозов.

Състоянието на жената, към момента, обаче е неадекватно. Жителите на Дряново се надяват да бъдат предприети действия от страна на компетентните власти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.