Настоява се за пряк достъп до депутатите

Журналистът Владимир Христовски внесе в деловодството на Парламента и Министерския съвет петиция с искане за по-добър достъп на журналистите в сградата на Народното събрание. С нея настоява представителите на медиите да имат пряк достъп до депутатите, вместо да контактуват с тях само чрез техните пиари. 

До внасянето на петицията се стигна, след като стана ясно, че от началото на новия политически сезон в бившия Партиен дом работата на журналистите е силно затруднена заради мястото, което им е определено. 

„В момента нямаме достъп до тях, което е в ущърб на гражданите. Ние, които сме призвани да задаваме въпроси, не можем да го правим. Това става само с добрата воля на пиара на партията. Премиерът Борисов многократно е казвал как ние сме свободни и имаме право да задаваме всякакви въпроси. Искам подкрепа и от негова страна и да знае какво се случва, заяви Христовски.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.