Заподозрян за нападението е 18-годишен пакистанец

Атаката в Париж е била терористичен акт. Заподозрян за нападението е 18-годишен пакистанец. По-рано днес двама души бяха ранени с хладно оръжие пред бившата редакция на сатиричното списание „Шарли Ебдо”. Атаката предизвика затварянето на близката метростанция и 5 училища в района. Тежко въоръжена полиция отцепи целия квартал.

Нападение до редакцията на "Шарли ебдо" в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът на Франция отиде на мястото на нападението. Разследването беше поето от антитеористичната прокуратура.

Пострадалите са двама телевизионни работници, които били в обедна почивка. Животът им е извън опасност.

Една от версиите на разследването е, че терористичният акт, е свързан с предишното нападение срещу „Шарли Ебдо”. „Първо, атаката е станала точно пред вратата на бившата редакция на „Шарли Ебдо”. Второ, атаката е направена точно в часа, в който бяха съдебните процеси на терористите от 2015-та. Решихме да разследваме престъплението и от гледна точка за терористична атака, както и от ъгъла да е само криминално деяние”, заяви прокурорът Жан-Франсоа Рикар.

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Париж

„Искам да изкажа съчувствие на семействата на пострадалите, както и на колегите на тези двама журналисти. Искам също да благодаря на органите на реда. Свършили са си работата бързо”, каза министър-председателят Жан Кастекс.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.