Тръмп призна, че неговият съперник може да се представи добре

Кандидатът на Демократическата партия за президент Джо Байдън очаква лични нападки от президента Доналд Тръмп в първия им дебат по телевизията на 29 септември, съобщава БГНЕС. 

ИЗБОРИТЕ В САЩ: Тръмп се съмнява в честността на вота

„Подозирам, че ще атакува директно и главно по личен начин. Това е единственото нещо, което той знае как да прави. Тръмп не знае как да спори, той не е толкова умен. Той не е информиран за толкова много факти, знае малко за международната и вътрешната политика”, каза Байдън в събота пред MSNBC.

Самият Байдън призна, че ще говори за това защо го смята за неуспешен президент, както и за програмата си за справяне със ситуацията. По-рано Тръмп призна, че неговият съперник Джо Байдън може да се представи добре в дебатите. Той обясни това с богатия политически опит на своя съперник, многократно по-голям от неговия.

Тръмп: Няма да има предаване на властта, аз ще победя

Първият дебат по телевизията ще се състои на 29 септември. В продължение на час и половина на кандидатите ще бъдат задавани въпроси по шест избрани теми, с интервал от 15 минути. Те включват назначаването на съдия във Върховния съд, вълненията в американските градове, борбата с коронавируса, сигурността на изборите и икономиката.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.