Това са Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак

За първи път от началото на кризата с COVID-19 се проведоха избори. Те бяха частични в 24 населени места и 14 области в страната. На първи тур ГЕРБ печели срещу кандидатите на БСП И ДПС в 9 населени места - Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак.

Очакват се резултатите от частичните местни избори у нас

Управляващата партия губи вота в 5 села - Бохот, Брягово, Къпиновци, Водно и Аканджиево. Тя ще премери отново сили на балотаж в 2 общини - с. Карлуково и с.Тенево.

ДПС е първа политическа сила в 7 кметства. Това са Изворище, Брезен, Соколино, Къпиновци, Водно, Славяново, Кралево. На 3 места от тях ДПС печели срещу кандидати на ГЕРБ, а на останалите 4 - се явяват с единствен кандидат.

БСП е успяла да се пребори в 3 кметства - Брягово, Аканджиево и Водица.

Любопитен казус има в община Септември - Васка Рачева е новият кмет там, след като събра доверието на 90 на сто от избирателите в общината. Тя е съпруга на досегашния кмет на Септември Марин Рачев, който беше отстранен заради конфликт на интереси след решение на Върховния административен съд. Рачева беше единственият кандидат за свободния кметски стол.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.