Премиерът обеща актуализиране на пенсиите в бюджета догодина

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора”. Това написа в личния си профил във Facebook Бойко Борисов по повод Международния ден на възрастните хора. Премиерът отчита като успех, че „не е допуснато COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги.”

СЗО с висока оценка към България за справянето с пандемията

„Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат”, пише още Борисов.


В личния си профил премиерът подчертава, че „с проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. „На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като общество”, пише още Борисов.

Обявиха докога ще има добавки към пенсиите

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си