Мерките идват заради епидемичната обстановка

Министерството на правосъдието създаде възможност сроковете за подаване на молби и интервюта за българско гражданство да бъдат скъсени. Ще могат да се записват допълнителни часове в информационната система на Дирекция „Българско гражданство“.

От промяната в графика ще могат да се ползват само кандидатите, които вече имат потвърдена електронна резервация за записан ден и час, казват от министерството.

Мерките идват заради епидемичната обстановка. През последните месеци много от кандидатите са били възпрепятствани да се явят в Дирекция „Българско гражданство“.

“Аз подадох документи миналата година. Вече 1 година, откакто чакам за гражданство. Мисля, че не е много време засега. Защото съм чувал да чакат и повече. Аз се чувствам като българин. Майка ми и баща ми са българи. Аз съм роден в Сърбия. Искам да имам българско гражданство, защото се чувствам като българин”, казва Дарко Петров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.