В пленарната зала имаше остри спорове

Неуспешен опит в парламента за създаване на временна комисия, която да дебатира по темата за промените в конституцията. Инициатори бяха от ГЕРБ.

Опозицията от БСП се противопостави на идеята. Червените депутати поискаха поименна проверка, а веднага след това напуснаха залата. Така се оказа, че няма кворум и създаването на комисията се отложи за утре. В пленарната зала обаче имаше  остри спорове.

„ПГ на БСП е твърдо против създаването на такава комисия и няма да участва в нея не с трима, а с нито един представител. Няма да легитимираме този вреден и абсурден политически ход”, заяви Крум Зарков от БСП.

Депутатите обсъждат идеята за създаване на временна комисия към парламента

„Против сте ВНС, против сте промяна на Конституцията. В обкръжението на президента се твърди, че имало конституционен проект. И ще ми е много интересно как ще реагирате тогава, може би той ще е съвършен”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„Във ваша полза е да го оттеглите веднага и да не се занимавате с този въпрос. Защото обществото точно и ясно си каза своите виждания, че нито иска от вас конституция, нито да седите в тази зала”, отговори Иван Иванов от БСП.

„Разбира се вие имате право да продължавате да блокирате развитието на държавата още няколко десетилетия и да отказвате конституционна промяна, ние имаме право да искаме тази конституционна промяна”, заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.