На места е обявена тревога

Ураган от четвърта категория на име "Делта" приближава Мексико, предупредиха американските метеорологични служби, предаде БТА. Според прогнозите "Делта", придружен от ветрове с пориви до 215 км/ч., ще премине днес югозападно от Каймановите острови и може да се окаже крайно опасен, когато утре достигне полуостров Юкатан, предупреди базираният в Маями Национален център за ураганите.

В северната част на Юкатан, където се намира популярният морски курорт Канкун, както и на остров Косумел, е обявена тревога. Възможно е през следващите 24 часа ураганът да се засили още повече, посочват от центъра за ураганите. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че е наредил в района да бъдат изпратени 5000 военни.

Очаква се по-късно "Делта" да се придвижи на север, преминавайки над Мексиканския залив, след което да се насочи към южните брегове на САЩ, вероятно към Луизиана, в четвъртък вечерта и петък сутринта.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.