Вижте прогнозата за събота и неделя

Времето през почивните дни ще поеме курс към повече слънце. В събота от югозапад на североизток облачността ще намалява. В Североизточна България слънчевите часове ще са най-малко, дори е възможно тук-там да превали слабо до обяд. Денят ще е прохладен, със слаб вятър. Дневните температури ще се колебаят в интервала 18-23 градуса.

 

 

В планините ще е малко по-ветровито, но без валежи. Такива са възможни тук-там из централните Старопланински масиви. Температури през деня – между 9 и 16 градуса. Около Черноморието – разкъсана облачност с температури между 20 и 22 градуса на въздуха. В същия диапазон ще е и температурата на морската вода.

 

 

В неделя сутринта в ниските части на страната – в низините, котловините и около водоемите, ще се образуват мъгли. Дневните температури обаче ще са с градус-два по-високи спрямо съботните. Отново- вятърът слаб, облачността рехава, без валежи.

Сухо и прохладно остава времето и в първия ден на следващата седмица. Промяна очакваме привечер в понеделник и във вторник, когато отново ще има условия за есенни валежи, по-силен вятър и слаб сняг по високите части на планините. От югозапад на североизток над Балканите ще премине зона с ниско атмосферно налягане. Подобна обстановка се очертава и към края на седмицата – петък-събота.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.