Обвиненият по случая е под домашен арест

Протест във Видин. Близки на млад мъж, който беше застрелян в нощен клуб, се събраха пред съда, за да поискат справедливо наказание. За днес беше насрочено и първото съдебно заседание. Подсъдимият за стрелбата от месеци е пуснат под домашен арест заради здравословни причини.

„Притеснени сме от всичко, което се случи досега по това тежко дело. Убиецът на сина ми е на свобода. Домашен арест за един престъпник означава тежест за близките на починалия. Неговото място е в затвора и той трябва да бъде задържан с постоянна мярка”, каза бащата на Теодор Иван Йотов. 

 

 

Мъжът разкри и повече подробности за самото досъдебно производство, което се води по случая. „Убийството е доказано на 100%. Мъжът обаче е навън и може да влияе на свидетелите, това е нашето притеснение”, допълни Йотов. 

„Инцидентът обърка живота на доста хора – жена, дете, баща и майка. Съдът, ако е справедлив, ще свърши това, което трябва”, е мнението на близък до семейството на убития.

Извършителят може да получи от 10 до 20 години затвор. Според близките обаче такава присъда не е достатъчна.  

Делото днес беше отложено, тъй като адвокатът на обвиняемия не се яви заради здравословни причини. 

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.