Декларацията е от името на групата на БСП

Внасяме искане за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, обяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

В декларация от името на групата Нинова подчерта, че искането председателят да бъде отстранена от поста е мотивирано с 5 аргумента.

„Първият – непознаване на Конституцията на Република България и погазване на Правилника за работа на Народното събрание, който по силата на решение на Конституционния съд е със силата на закон. Второ – поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната и превръщане на Народното събрание в придатък към волята на един човек, премиера Борисов. Трето – грубо погазване на правилата на законодателния процес и влошено качество на законите. Четвърто – незачитане на принципите на прозрачност и публичност в работата на парламента и пето – думи, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията“, заяви Корнелия Нинова пред депутатите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.