Коментира председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев

В края на ноември изтича министерското постановление, с което театрите се финансират централизирано от държавата по време на извънредното положение и до 6 месеца след него. Вече са водени разговори държавната подкрепа да продължи. Това обясни председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в ефира на NOVA.

„Решението е от януари нататък 6 месеца театрите да бъдат отново под финансирането на държавата. Очаква се да се подпише такова решение на Министерския съвет”, обясни Мутафчиев.

Относно раздаването на наградите ИКАР, те ще са без публика.

„Но ако само номинираните и готите, които ще връчват наградите са 100 човека, те ще бъдат разположени, така че да бъдат спазени всички мерки. Покриваме 13% от капацитета на залата”, заяви Мутафчиев.

И коментира, че театрите са най-безопасните места, в които могат да се събират хората. „Всеки театър спазва мерките – през стол, с маска, дезинфектант на входа”, обясни Христо Мутафчиев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.