Д-р Ирена Иванова е началник на лабораторията в „Св. Иван Рилски”

Тази седмица в „Нищо лично” Краси Боев ни среща с една лекарка, призвана да помага. Д-р Ирена Иванова е началник на лабораторията в „Св. Иван Рилски”.  Специалистката лекува както тялото, така и душата на хората, заразени с коронавирус.

„Това е голяма отговорност. За пациентите е тежко да научат новината. Считам, че половината от лечението е свързано с отношението към пациента”, сподели д-р Иванова.

Тя разказа, че имат два апарата за анализ на пробите. „Опитваме се да сме максимално сигурни в резултата. На ден през нас минават около 500 души. Лабораторията работи 24 часа, 7 дни в седмицата”, каза още лекарката.

По думите й все още има хора, които не вярват, че COVID-19 съществува.  „Виждам доста подобни коментари в социалните мрежи. Истината е, че вирус има и може да бъде много опасен”, категорична е докторката.

По думите й вече усеща все повече умората. „Личният ми живот се промени. Преди пътувах в чужбина, ходех на конгреси. Това ми липсва”, каза още д-р Ирена Иванова. И сподели, че в малкото й свободно време обича да пише стихове и да рисува.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.