Инициативата е във връзка с усложненаната епидемична обстановка в страната

В Мездра доброволчески екипи от общината доставят на болните и хората в нужда храни и медикаменти по домовете. Инициативата е във връзка с усложненаната епидемична обстановка в страната. Заявките се приемат всеки ден.

Валерия Йорданова е на 21 години. Сама решила да се включи в инициативата. Не се страхува, че може да се зарази с коронавирус докато помага на хората, защото е взела всички предпазни мерки пък и вярва в доброто.

Награждават доброволците от БЧК на специална церемония (ВИДЕО)

„Добрите мисля, че Господ ги пази. На първо място преди всичко трябва да бъдем хора и когато друг човек има нужда, да му помогнем”, смята момичето.

В случая доброто е за възрастната баба Даня, която помолила по телефона за хляб и провизии. Тя е в рисковата група и не може да се нареди на опашка в магазина.

С продуктите, купени от доброволците, възрастната жена твърди, че ще изкара поне два дни. След това, вероятно, пак ще потърси помощта им. 

ПРЕДАЙ НАТАТЪК: 1500 доброволци помагат на възрастни хора от домове (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.