„Въпреки трудностите продължаваме да помагаме на хората”, категоричен е Мартин Мартинов

Мартин Мартинов, създател на кампанията „Подай ръка“, вече три години осигурява топла храна на бездомници. Компютърният специалист Димитър Димитров от Кюстендил пък раздаде 50 тона картофи на нуждаещи се възрастни хора, а от скоро има и друга кауза.

Мартин се грижи за около 160 души, на които доставя топла храна. „Броят на нуждаещите се увеличи драстично с въвеждането на мерките”, споделя той. „Трудно е да успея да помогна на всички, защото хората са наплашени и липсват доброволци. Когато затвориха заведенията ми останахме трима души персонал, защото нямаше как да плащам на хората”, разказва Мартин.

Доброволци носят храна и лекарства на възрастните хора

„Когато започна ситуацията с COVID – още през декември, взех решение да направя нещо, с което бих помогнал, ако ситуацията стигне до положение, че има гладуващи”, разказва от своя страна в студиото на „Събуди се” Димитър Димитров.

„Въпреки трудностите продължаваме да помагаме на хората”, категоричен е Мартин Мартинов. След 50-те тона картофи Димитър пък раздава компютри на децата в своето училище в Кюстендил, за да може децата да продължат образованието си и онлайн на фона на пандемията.

 Подробности за инициативите на тези двама мъже, които вярват, че доброто може да бъде заразно, гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.