Те може да се прояват след месеци, смята алергологът

"Дори най-лекото преболедуване на коронавируса не остава безнаказано. Последиците са много сериозни по отношение на сърдечно-съдовата система, бъбреците и черния дроб. Те може да се проявят след месеци", заяви в ефира на "Неделята на NOVA" акад. Богдан Петрунов. 

Колективният имунитет не може до доведе до такова намаляване на епидемията, че да живеем нормално, категоричен е специалистът. По думите му заради мутацията е възможно да се заразим с различен тип на вируса. Той допълни, че в част от лабораториите може да се направи оценка на клетъчния имунитет.   

Петрунов поздрави репортерът на NOVA за смелостта да стане доброволец в COVID-отделението на "Пирогов". "Това е най-добрият начин да се покаже на обикновените хора какво представлява болестта. Болниците ще продължават да се пълнят. Още от април стана ясно, че поради липсата на спазване  мерките, нещата ще ескалират", поясни той. 

Целия разговор гледайте във видеото 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си