Мъж е задържан за хулиганска проява

Лекар твърди, че е бил нападнат в разградската болница. Мъж, който водел съпругата си на преглед, предизвикал скандал в понеделник вечерта - обиждал и удрял шефа на Отделението по акушерство и гинекология. Мъжът е задържан за хулиганска проява.

Медици ще могат да отказват помощ на агресивни пациенти

Инцидентът се разиграва в понеделник вечерта пред отделението по акушерство и гинекология на разградската болница. Съпруг на пациентка, на която лекарят отказал преглед с видеозон, го обиждал и нападнал.

 

 

В кабинета идва жена в напреднала бременност, изпратена от Спешното отделение, защото имала оплаквания.

„Поканих я да се приготви за гинекологичен преглед, за да се ориентирам дали да я лекувам болнично, или да я изпратя на домашно лечение. Тя обаче отказа и ме попита защо ще я преглеждам, след като няма болки. Попитах я тогава защо е дошла, а тя ми отвърна, че иска да гледа бебето си на видеозон”, разказа акушер-гинекологът д-р Мишел Озиорол.

Пребиха лекар от Свищовската болница

Тъй като нямало причина за преглед с ултразвук, докторът отказал. Жената се подписала, че не желае лечение и си тръгнала. Минута след това в отделението с викове и заплахи нахлул мъжът ѝ.

„Започна да ме псува на майка и да отправя закани, че ще ме убие. Удари ме с чанта, която носеше, няколко пъти. Аз лично нямах време за реакция. Една акушерка започна да го изблъсква, но той продължи да ме напада”, добави д-р Озиорол.

Гинекологът е прегледан от съдебен лекар, но казва,че няма да повдига обвинение срещу нападателя. Очаква прокуратурата да прецени наказанието му.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.