По случая няма задържани

Поредно нападение над медик. Лекар от общинската болница в Свищов беше пребит малко преди да поеме нощното си дежурство в събота. 

21 камери в „Шейново” след нападението над лекар (ВИДЕО)

Нападението над доктор Иво Караджов се случва точно преди полунощ на входа на болницата. Той е идвал на работа. Нападнат е в гръб от млад мъж с юмруци. 

Подозренията са, че роднини на починал пациент са нападнали лекаря. Те се проверяват от прокуратурата, която вече е образувала производство за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. 

ИДЕЯ: Черен списък за пациенти с агресивно поведение

Д-р Караджов и семейството му отказват коментар. Колегите му в болницата също не бяха словоохотливи.

Задържан за нападението няма. Д-р Караджов е в стабилно състояние в неврологичното отделение на болницата, където работи.

Пребитата медсестра: Страхувам се! (ВИДЕО)

Почти всеки втори лекар у нас е бил жертва на агресия от страна на пациенти или техни близки, показват данни на Българския лекарски съюз. Над 40% са медиците, върху които е упражнявано насилие. От общо 400 регистрирани случая на упражнено насилие за последните пет години са заведени само 18 досъдебни производства. Осъдени са 15 от побойниците, като ефективна присъда са получили само трима. Това пък показват данни на прокуратурата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.