Преди седмица Париж наложи повторно затваряне на страната

Франция регистрира пореден рекорд на новите заразявания с COVID-19. За последното денонощие те са над 58 хиляди. Това е вторият рекорден брой в страната в рамките на четири дни. 

Франция регистрира над 52 000 новозаразени за ден

Данните станаха ясни, малко след като Париж обяви нови противоeпидемични ограничения. Те включват забрана за продажба на храна и напитки за вкъщи  в интервала между 22 и 6.00 ч.

"Всеки прави най-доброто, което може.. опитваме се преди всичко да сме навън, всички носим маска, внимаваме.., но все пак трябва да продължим да живеем… Намерили сме добър баланс между нуждата от сигурност и нуждата да живеем", заяви Виктор, жител на Париж. 

ВТОРАТА БЛОКАДА: Големите европейски градове отново опустяха (ГАЛЕРИЯ)

"Доверяваме се на представителите на икономиката, на гражданите, опитваме се да не сме прекалено бюрократични и очакваме всеки да даде своя принос. Когато обаче има такива, които не спазват правилата и излагат на опасност здравето на останалите, тогава са необходими ограничителни мерки", категоричен е кметът на френската столица Ан Идалго. 

Точно преди седмица Франция наложи второто от началото на пандемията затваряне на страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.