За германците базарите са традиционно забавлениe

В Германия откриха коледни базари за автомобили. Причинaта - строгата карантина забранява нормалната работа на заведения, както и на други публични прояви.

Заради COVID-19: Най-високата елха в света няма да грейне тази година (СНИМКИ+ВИДЕО)

За германците базарите са традиционно забавление. Обичайно се отварят повече от 2500, а посетителите надхвърлят 160 милиона. В момента, обаче, е в сила забрана за работата на барове, ресторанти, кина, театри и музеи, която ще продължи един месец.

Страх от COVID-19 отмени новогодишните тържества във Виена

На базара за автомобили се продават греяно вино, печени кестени и всички останали лакомства и сувенири, които германците са свикнали да купуват по време на зимните празници.

„Идеята беше спонтанна. Помислих си, че след като има „драйв-тру” ресторанти за бързо хранене, може да проработи и за коледен пазар. Отне ми само една седмица да го организирам. Исках хората да имат възможно най-нормална Коледа. Целта не е да продаваме палачинки и печени бадеми. Целта е да създадем празнична атмосфера”, каза Патрик Шмид, който е организатор на базара.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.