Преобразеният туризъм в планината

След като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към пандемията, журналистът Георги Георгиев и операторите Мария Балканска и Кирил Тасев отправят поглед към предизвикателствата на планината. Тази седмица в „Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, за да разберат дали са готови да посрещнат туристите и какви мерки се взимат за максималната сигурност и комфорт на почиващите.  

„Темата на NOVA“ в аванс: „Невидимият кандидат“

Отговорът ще бъде потърсен на три различни локации – Боровец, Банско и Пампорово. Изминалите месеци на COVID-криза послужиха за пример и подготвиха отрасъла за една по-различна и самотна зима. Въпреки това остава оптимизмът, че не всичко е загубено. Туризмът се приспособи към ситуацията, търсейки и предлагайки най-добрите технологии и практики за дезинфекция от чужбина, които могат да гарантират здравето на посетителите по време на престоя им. 

Така безопасността се превърна в първи приоритет и в планината. Купуване на ски карти през мобилно приложение, за да не се създават опашки, честа дезинфекция на екипировка и спазване на дистанция при практикуването на ски спорта сред чист въздух, са само част от мерките, които осигуряват спокойствие на посетителите. Внимание се обръща и на най-малките детайли – от стикерите, които показват посоката на движението до дезинфекция на ключ-картите за влизане в стаите.

"Темата на NOVA": Близка среща с невидимия враг - коронавируса (ВИДЕО)

Ще крие ли опасност съприкосновението с природата тази зима и успя ли бизнесът да се подготви след вече наученото в последните месеци?

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.