Служителите на реда използвали и сълзотворен газ срещу него

Няколко полицаи в Париж са временно отстранени от длъжност след публикуването на видеозаписи, показващи как бият афроамериканец. Служителите на реда използвали и сълзотворен газ срещу мъжа без видима причина.

Полицията застреля чернокож мъж по време на арест в Атланта

Жертвата на насилието е музикален продуцент, а полицаите влезли в студиото му, след като го видели да върви по улицата без маска. 

Това се случва в момент, когато парламентът одобри на първо четене законопроект, ограничаващ възможността за заснемане на действията на полицията. Текстът предизвика остри реакции на журналисти и правозащитни организации. Според тях по този начин проявите на полицейска жестокост биха останали неразкрити и ненаказани.

Четирима полицаи вече са обвиняеми за смъртта на Джордж Флойд

"Кадрите са неописуеми, те са изключително шокиращи и веднага след като разбрах за случилото се поисках временното отстраняване на тези полицаи. Когато фактите бъдат установени от правосъдието, защото вече тече разследване, ще поискам полицаите да бъдат уволнени. Те опетниха униформите на Републиката", каза министърът на вътрешните работи на Франция Жерал Дарманен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си