Той притежава 18% от акциите на „Тесла”, които струват милиарди

Милиардерът от Силициевата долина Илон Мъск каза, че се е преместил от Калифорния в Тексас. Причината - искал да се фокусира повече върху новия завод на „Тесла” и проекта си „Спейс Екс”. В интервю той каза, че Калифорния приемала новаторите за даденост.

Илон Мъск прогнозира кога ще кацне човек на Марс

Възможно е той да се мести в Тексас, защото там няма данък общ доход, докато в Калифорния той е един от най-високите в САЩ, отбелязват американски медии.   

„В моя случай двете най-важни неща са, че трябва да ръководя проекта за развитие на „Старшип” в Южен Тексас. Задействах го преди пет години. И голямата американска фабрика на „Тесла”, която се нарича „Гига Тексас”, е близо до Остин. Така че това са двата най-големи проекта. Заради тях е необходимо да прекарвам повече време тук”, посочва Мъск.

Илон Мъск вече е трети по богатство в света

Той притежава 18% от акциите на „Тесла”, които струват милиарди.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.