Градът е епицентър на пандемията от коронавирус и първият град, който влезе в строг локдаун, когато огнището достигна епидемични размери

Дронове изпълниха небето в зашеметяващо светлинно шоу в Ухан в събота, като част от карнавала с цел e-sports туризъм в града. Шоуто беше част от множество събития, планирани да се проведат до 26 декември, предава ruptly.

Светлинното шоу популяризира масовия онлайн мултиплейър онлайн (MMO) Dungeon & Fighter (DNF), известен в западните страни като Dungeon Fighter Online. Фестивалът проведе турнири по тази игра, която е много популярна в Китай, като според някои оценки тя има над 3 милиона потребители.

"Шоуто е прекрасно.То може да вдъхнови гражданите в Ухан. Въпреки че не играя играта, усещам атмосферата", казва един от жителите. 

Ухан е епицентър на пандемията от коронавируса и първият град, който влезе в строг локдаун, когато огнището достигна епидемични размери. Въпреки, че всички посетители на фестивала бяха с маски, животът до голяма степен се нормализира в града през последните месеци. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Ruptly