Инцидентите стават най-често на наклонения бряг

Рекорден брой хора са паднали в Гребния канал в Пловдив за по-малко от месец. Тринадесет души са извадени, след като са се озовали в студената вода по различни причини. Наблюдателните постове са оборудвани с въжета и пояси, помогнали за спасяване на изпаднали в беда. От „Общинска охрана” стартират кампания за безопасно посещаване на Гребния канал.

Извадиха тяло на млада жена от Гребния канал в Пловдив

„Има доста информационни табели, които обозначават опасните места – къде трябва и къде не трябва да се ходи. Има обаче доста граждани, които обичат екстремните ситуации. Основно инцидентите стават на наклонения бряг. Хората обичат да се снимат до водата”, каза инж. Димитър Палашев - директор на ОП "Общинска охрана".

800 гребци от 40 държави идват за Световната купа по гребане в Пловдив

„Водоемът се възприема като изкушение да се докоснеш до него или да пуснеш домашния любимец да пие вода. Така той се подхлъзва, повлича собственика и падат и двамата”, коментира Кръстю Чонов - организатор "Охрана".

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.