Съдбата на младежите от Мездра развълнува семейството на Вежди Рашидов

Само преди седмица кметове на малки населени места събраха помежду си пари, за да купят телевизор на деца, които живеят в център за настаняване от семеен тип в Мездра. За пореден път се оказа, че добрината може да бъде стимул и мотивация за още добрини, когато е в името на нещо истинско. Историята има своето естествено продължение и трогна мнозина.

„Получихме много обаждания след репортажа, за което сърдечно ви благодарим. Много хора се отзоваха”, разказва с благодарност директорът на центъра Полина Александрова. Сред хората, поискали да помогнат, е и семейството на Вежди Рашидов.

Кметове зарадваха деца от център за настаняване с най-желания подарък за Коледа

„Първо ми стана тъжно, защото все пак са деца, изоставени от родителите си. При живи родители, те не са дадени за осиновяване, а са оставени на държавата. Просто ми стана жал, защото знам, колко много хора искат да имат собствени деца. А те са прекрасни! И момичето, и момчето, които говореха в репортажа, казаха: „Ние искаме да завършим, да влезем в университета и да си намерим хубава работа”, което е похвално в днешно време”, споделя съпругата на бившия министър на културата Снежи Бахарова.

„Това са наши деца – каквото изградим от тях, това ще получим в бъдеще”, категоричен е и самият Вежди Рашидов.

Така семейството решило да купи на децата това, което им е нужно - телевизор и пералня.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 20-годишен студент се бори за живота си

„Реакцията ми беше мигновена. Отидох и им купих всичко. Взех и малко лакомства за децата”, сподели Вежди Рашидов.

И ръководството на центъра, и децата изказаха благодарност за стореното. И заявиха, че искат само едно: доброто наистина да бъде заразно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.