Напук на сивите дни няколко двойки си казаха „да” на 31 декември

Няколко двойки си казаха „да” в последните часове на 2020 година.

Напук на сивите дни Валерия и Марио от Стара Загора избират да си кажат „да” в последния възможен ден. 

„Още от началото на годината мислехме да направи сватба, но заради постоянните мерки, все изчаквахме следващия месец, но накрая реших, че днес няма да има промяна, днес ще я направим", казва Марио. А Валерия допълва: „Мисля, че ще бъде запомнящ се ден - за мен, за Марио, за нашите близки".

И двамата са лекари, прекарали COVID, решили, че вече няма какво и защо да ги спре.

По същото време, в последния възможен ден, но в София - Катерина и Владислав също избраха да си кажат „да”.

А повод и за двете семейства се оказва идващият нов живот, заченат в дните на най-строги ограничения.

„Нищо лично”: Любов по време на COVID

Любовта се превърнала в универсално лекарство срещу страха и липсата на надежда, уверени си в столичния обреден дом „Красно село”.

„Младите хора от лятото насам се втурнаха да подписват и всички ни обещават - догодина вдигам голяма сватба. Колко е хубаво човек да живее с мечта, че следващата година ще бъде много по-хубава, по-празнична от тази, която ние се мъчим да избутаме със сетни сили”, заявява София Андонова от Обреден дом „Красно село”.

Без да знаят до кога и колко ще останат вкъщи, Валерия, Марио, Катерина и Владислав по свой начин се изправят срещу вируса с твърдата убеденост, че той не може да спре света, още по-малко любовта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.