Главният прокурор се срещна с дядото на момченцето Тома Томов

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ беше наложена от Районен съд-Мездра на 38-годишния Д. Й., пред чийто дом беше намерено мъртво 8-годишно дете в Мездра. Според обвинението той е отговорен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според магистратите случилото се  е вследствие на неправилното съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома на задържания. 

Пиротехника уби 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

Според магистратите наложената мярка ще осуети укриването на лицето или извършването на престъпление. Задържаният нама да има възможност и да попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него. 

По рано в понеделник главният прокурор Иван Гешев се срещна с Тома Томов - дядото на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в Мездра. Срещата в Съдебната палата се проведе по молба на г-н Томов. На нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура. 

Има обвиняем за смъртта на детето от Мездра

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на момченцето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.