8-годишното момче загина при нелеп инцидент

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на детето домакин. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче.

38-годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете от Мездра (ВИДЕО)

Както NOVA вече съобщи, при оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

Мъжът беше задържан за 24 часа още вчера. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Пиротехника уби 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

Около 17 ч. на 8-ми януари пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал.

На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Й.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.