Прокуратура и полиция работят по две версии

Прокурори и полицаи работят по две версии относно смъртта на 8-годишното дете в Мездра. Първата е за смърт, причинена от неправилно съхраняване и боравене с огнестрелно оръжие. Втората версия е за смърт, причинена от пиратка. На брифинг на властите днес стана ясно, че е задържан бащата на съседското дете, с което вчера е играело починалото момче.  Арестуваният е собственик на оръжието, което според първата версия, може да е причинило смъртта на детето. Става въпрос за законно притежавана ловна пушка.

"Малко след 17.00 ч. в петък е получен сигнал в районното управление на Мездра от Спешната медицинска помощ за докарано дете без жизнени функции. Предприехме действия по случая", заявиха от районната полиция. 

"Има образувано досъдебно производство. Става въпрос за изключителна трагедия. Продължават да се извършват разпити. Извършен беше оглед и на дома на съседите", заяви ръководителят на Окръжната прокуратура във Враца Владимир Сираков. И допълни, че вероятно смъртта не е настъпила на улицата, а в къщата на приятелчето му. 

 

Във фаталния петъчен следобед детето и приятелчето му помолили родителите си да не учат още в петък следобед уроците си, а да си поиграят заедно.

По-късно съседка забелязала тялото на 8–годишното момче на тротоара. Единственото нараняване било на шията му. 

„Дойде една комшийка и каза, че детето лежи навън. Беше в кръв, по гащи и без чорапи и маратонки. Комшийката каза, че е чула изстрел”, разказаха близки на починалото дете.

Родителите веднага закарали детето в болницата в Мездра, но лекарите нямало какво да направят.

 

Така се появила и първата версия, че детето е било нападнато на тротоара от куче. Малко по-късно последва нова версия – детето е било простреляно с пистолета на баща си.

Според близките инцидентът е станал при игра с друго дете. Първоначалните версии бяха за прострелване с пистолет, нараняване с пиратка или даже изстрел с пушка. Близките не са съгласни с тези твърдения.

Роднините на жертвата не приемат официалната версия на разследващите и се заканиха да търсят възмездие. Вероятно ще бъде потърсена и помощта на психолог, тъй като съседчето на починалото дете приема тежко загубата.

Пиротехника уби 8-годишно дете в Мездра (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.